14 aug 2019 - Procurori

Iohannis a pensionat un procuror laudat de Kovesi

Presedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri, 14 august 2019, un decret prin care l-a scos la pensie pe un procuror laudat de Laura Kovesi (foto), pe vremea cand aceasta conducea Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Este vorba despre Iulian Avram, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara, al carui nume a aparut pe o lista din iulie 2011, continand procurori evidentiati „pentru merite deosebite in activitatea profesionala desfasurata in perioada 2010-iunie 2011”.

In Hotararea nr. 643 din 10 iulie 2019, prin care i-a aprobat cererea de pensionare, Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii a notat ca Iulian Avram are o vechime in magistratura de

21 de ani si 5 luni.

Prin Decretul nr. 276 din 10 iulie 2000, presedintele de atunci al Romaniei, Emil Constantinescu, l-a numit pe Avram in functia de procuror financiar pe langa Camera de Conturi judeteana Hunedoara.

Acelasi Avram s-a intors in magistratura in 2005, fiind numit de catre fostul presedinte Traian Basescu, prin Decretul nr. 746 din 22 iulie 2005, in functia de procuror la PT Hunedoara.

Miercuri, 14 august 2019, in afara de pensionarea lui Ioan Avram, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind inaintarea in gradul de general-locotenent (cu trei stele) a generalului-maior (cu doua stele) Daniel Petrescu din Ministerul Apararii Nationale, cel care detine functia de comandant al Comandamentului Multinational de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE). HQ MND-SE este o structura NATO, activata de Consiliul Nord-Atlantic (NAC) si care se subordoneaza Comandantului Suprem al Fortelor Aliate din Europa (SACEUR). Generalul Daniel Petrecu se afla in fruntea Comandamentului Multinational de Divizie Sud-Est din august 2017.

Sursa : www.juri.ro