10 apr 2019 - Procurori

Iata proiectele candidatilor pentru functia de Procuror General

Lumea Juridica prezinta proiectele celor patru candidati la functia de Procuror General al Romaniei. Este vorba despre actualul Procuror General Augustin Lazar (foto), Daniel Horodniceanu, Marian Drilea si Gabriela Scutea.

Asa cum se stie, miercuri, 10 aprilie 2019, la sediul Ministerului Justitiei a avut loc interviul sustinut de cei patru procurori. In cele din urma, ministrul Justitiei Tudorel Toader a decis sa reia procedura, pe motiv ca niciunul dintre candidati nu indeplineste cerintele necesare pentru a fi numit la sefia Ministerului Public.

“Ministerul Justitiei a organizat, in perioada 13.03.2019 -10.04.2019, selectia procurorilor in vederea efectuarii propunerii de numire pentru functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, care va deveni vacanta incepand cu data de 28 aprilie 2019.

Selectia s-a desfasurat in conditiile prevazute de art. 54 alin. (1) si alin. ( 11) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in acest scop fiind intocmite Standardele de organizare si desfasurare a selectiei candidatilor in vederea efectuarii propunerilor de numire in functiile de conducere prevazute de art. 54, alin. (1) din Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si Standardele de evaluare a interviului sustinut in cadrul selectiei candidatilor in vederea efectuarii propunerilor de numire in functiile de conducere prevazute de art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

In cadrul procesului de selectie s-a apreciat ca niciunul dintre candidati nu indeplineste cerintele necesare pentru numirea in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Ca urmare, va aducem la cunostinta faptul ca nu se va face o propunere de numire in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie dintre candidatii participanti, procedura urmand a fi reluata potrivit calendarului ce va fi comunicat ulterior”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Justitiei.

Iata proiectele celor patru candidati:

Proiectul procurorului Augustin Lazar

Proiectul procurorului Daniel Horodniceanu

Proiectul procurorului Marian Drilea

Proiectul procuroarei Gabriela Scutea

Sursa : www.juri.ro