13 aug 2020 - Procurori

Fostul procuror Mircea Negulescu, zis "Portocala", scapa de arest

Curtea Superma a hotarat, joi, plasarea fostului procuror Mircea Negulescu, zis "Portocala", sub control judiciar.

"Admite contestatia formulata de inculpatul Negulescu Mircea impotriva incheierii (...). Desfiinteaza incheierea atacata si rejudecand (...) inlocuieste masura arestarii preventive luata fata de inculpatul Negulescu Mircea (...) cu masura controlului pe o perioada de 60 de zile, incepand cu data de 13 august 2020 pana la data de 11 octombrie 2020, inclusiv", se arata in decizie.

Cat se afla sub control judiciar, Negulescu trebuie sa se prezinte la organul de urmarire penala, la judecatorul de drepturi si libertati, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat; sa informeze de indata organul judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei; sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat; sa nu depaseasca limita teritoriala a Romaniei fixata de organul judiciar, decat cu incuviintarea prealabila a acestuia; sa nu se apropie de inculpatii Savu Alfred Virgil si Iordache Mihai Iuliano, de persoanele vatamate Savu Daniel, Ponta Victor Viorel, Ghita Sebastian-Aurelian, Chirila Sorin Adrian, Iordachescu Ionut Alexandru si de martorii Stroie Cecilia Cristina, Banica Monica Gabriela, Cosma Vlad Alexandru, Pavaleanu Marcel Cristian, Alexe Razvan, Biziniche Gheorghe, Stoica Vlad Stefan si Cosma Mircea si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect, pe nicio cale.

Mircea Negulescu a fost arestat pentru 30 de zile in data de 23 iulie, dupa ce Instanta Suprema a decis, definitiv, sa admita contestatia Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie. Initial, ICCJ il plasase sub control judiciar pe Negulescu.

In 2016, DNA Ploiesti a pus sechestru pe averea lui Sebastian Ghita, pana la concurenta sumei de 220.000 euro, in dosarul ,,Tony Blair". Negulescu e acuzat ca ar fi ,,fabricat" dosarul acesta, in care era vizat si Victor Ponta si era mentionat si numele fostului premier al Marii Britanii, Tony Blair.

Sursa : www.mediafax.ro