27 oct 2022 - Procurori

Federatia Italiana de Fotbal cere procurorilor documente in ancheta privind Juventus

Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC) cere procurorilor din Torino acces la noi documente aflate în centrul anchetei pe care aceştia au finalizat-o în cazul clubului de fotbal din Serie A Juventus, a declarat joi pentru Reuters o sursă cu cunoştinţe directe despre acest caz.

Demersul FIGC are ca scop evaluarea posibilitatii de a solicita revocarea unei decizii din acest an, cand Tribunalul Federal pentru Sport a exonerat Juventus si alte 10 cluburi intr-o ancheta contabila privind castigurile de capital din transferurile de jucatori.

Procurorii din Torino au declarat luni ca au incheiat o investigatie privind modul in care Juventus si-a gestionat finantele intre 2018 si 2020, in timp ce cerceteaza acuzatiile de contabilitate falsa si manipulare a pietei impotriva clubului de fotbal din Serie A.

Juventus, o afacere listata la Bursa din Milano si cel mai de succes club de fotbal din Italia, a negat orice abatere si a declarat ca a considerat ca a urmat procedurile corecte.

Juventus, consiliul sau de administratie, directorii principali si membrii consiliului de administratie al auditorilor sai statutari au fost informati ca actuala faza a anchetei s-a incheiat, a declarat saptamana aceasta, intr-uncomunicat Anna Maria Loreto, procurorul-sef din Torino, orasul de origine al clubului.

In Italia, incheierea unei anchete precede, de obicei, orice solicitare din partea procurorilor de a trimite suspectii in judecata.

Autoritatile sportive ar putea incerca sa impuna sanctiuni unui club daca se constata ca acesta a incalcat regulile sale.

Sursa : www.mediafax.ro