19 mai 2019 - Procurori

Esec pentru procurorul care a clasat dosarul sefului Inspectiei Judiciare

Procurorul DNA Remus Budai (foto), cel care a dispus clasarea dosarului care il viza pe seful Inspectiei Judiciare Lucian Netejoru, a suferit o infrangere in fata unui procuror militar.

Remus Budai este procurorul care a emis in iulie 2017 ordonanta de clasare pentru inspectorul sef al Inspectiei Judiciare, judecatorul Lucian Netejoru. Dosarul care l-a vizat pe Lucian Netejoru a fost inregistrat in data de 23 februarie 2017 sub numarul 69/P/2017 si a fost constituit ca urmare a plangerii formulate de judecatoarea Camelia Bogdan, inspectorul sef al Inspectiei Judiciare fiind cercetat timp de cinci luni de procurorii DNA sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu si fals in declaratii. Remus Budai s-a inscris la

concursul organizat de Institutul National al Magistraturii pentru recrutarea unui formator cu norma intreaga la disciplina „Criminalistica”, la care au mai participat Alexandru Bogdan Georgescu, procuror militar la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, Razvan Maxim, ofiter de politie specialist criminalist, IGPR-Institutul National de Criminalistica si Danut Nechita, analist informatii, IGPR. In urma evaluarii admisibilitatii dosarelor de inscriere, comisia de selectie a acordat candidatilor inscrisi calificativul „admis”, astfel acestia calificandu-se pentru urmatoarea etapa eliminatorie, constand intr-un interviu in fata comisiei de selectie. Criteriile de evaluare au fost urmatoarele:-activitatea profesionala si conduita in cadrul instantei/parchetului/institutiei in care candidatul functioneaza;-cunostinte disciplinare aprofundate in domeniul in care candideaza, sustinerea argumentata a punctelor de vedere;-aptitudini didactice, capacitatea de comunicare si relationare in lucrul cu adultii;-experienta profesionala relevanta in domeniul specific postului scos la concurs;-disponibilitatea de a colabora si de a se integra in mediul institutional. Interviurile s-au desfasurat la data de 22 februarie 2019:

“Dupa sustinerea probei interviului, comisia de selectie a acordat note de la 1 la 10 pentru fiecare dintre criteriile indicate mai sus, constatand ca domnii procurori Remus Damian Budai si Alexandru Bogdan Georgescu au depasit nota minima 8 (reprezentand media artimetica a notelor acordate pentru fiecare criteriu), calificandu-se pentru urmatoarea etapa, respectiv sustinerea unei secvente demonstrative de seminar. In cea de a treia etapa a procedurii de recrutare, candidatii au sustinut la data de 10 mai 2019 -in prezenta comisiei de selectie –o secventa demonstrativa de seminar in fata unui grup de auditori de justitie de anul I, criteriile de evaluare fiind urmatoarele:-calitatea informatiilor transmise in cadrul secventei; -adecvarea continutului si metodelor la nevoile de formare ale participantilor din cadrul secventei de seminar;-atitudinea fata de participantii din cadrul secventei.

La sfarsitul secventei demonstrative, candidatii au fost invitati sa realizeze o auto-evaluare in fata comisiei de selectie. De asemenea, auditorii in fata carora au fost sustinute secventele demonstrative au completat scurte chestionare de evaluare. Chestionarele completate au fost inaintate comisiei de selectie, avand caracter consultativ. Dupa sustinerea secventelor de seminar, comisia de selectie a acordat o nota candidatilor(reprezentand media artimetica a notelor acordate pentru fiecare criteriu de mai sus). In continuare, in baza mediei artimetice dintre nota obtinuta la interviu si nota obtinuta la secventa de seminar, comisia de selectie a constatat ca ambii candidati au depasit punctajul minim 8, si a intocmit clasamentul candidatilor, dupa cum urmeaza:

1. Alexandru Bogdan Georgescu

2.Remus Damian Budai, recomandand pentru recrutare pe domnul Alexandru Bogdan Georgescu”.

Hotararea INM

Sursa : www.juri.ro