11 aug 2020 - Procurori

Dupa aproape un an, procurorii au un suspect pentru moartea padurarului Liviu Pop ,care a vrut sa opreasca hotii de lemne

Dupa aproape un an de cand padurarul Liviu Pop a fost omorat de hotii de lemne, procurorii de la Parchetul General anunta ca au arestat un suspect.

Anchetatorii au indicii care le arata ca barbatul a vrut sa fure lemne dintr-o padure din Targu Lapus din Maramures, pe 16 octombrie anul trecut. Era noapte, insa padurarul Liviu Pop l-a depistat pe hot. Procurorii spun ca, pentru a scapa neprins si pentru a fugi cu lemnul, hotul i-a luat arma padurarului si l-a omorat. Liviu Pop avea 30 de ani si era tatal a 3 copii.

Initial, ancheta a fost la procurorii din Maramures, insa peste 30.000 de persoane au semnat o petitie Declic prin care au cerut seriozitate in dosar. La o luna de la crima, Parchetul General din Bucuresti a preluat cauza. Chiar si asa, abia dupa aproape un an avem un suspect.

Tot la acel moment, padurarii au cerut public sa fie dotati cu armament mai eficient si mijloace de aparare mai bune.

In ultimii ani, au fost omorati de hotii de lemn 6 padurari, iar peste 650 de silvicultori au fost agresati batuti, amenintati cu moartea, atacati cu topoare, cutite si chiar impuscati, au spus sindicalistii la acea vreme.

Sursa : www.mediafax.ro