23 sep 2023 - Procurori

Dumitru Buzatu a fost retinut de procurori in acesta dimineata/ Presedintele CJ Vaslui a fost prins ieri in timp ce primea 1,25 milioane de lei mita pentru a ajuta o companie sa obtina un contract

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost reţinut sâmbătă dimineaţa de procurorii DNA Iaşi.

Buzatu a fost dus la audieri in zorii zilei, dupa perchezitiile care au avut loc la locuinta sa din comuna Stefan cel Mare, judetul Vaslui.

Buzatu a fost prins vineri seara in timp ce primea 1,25 milioane de lei mita pentru a ajuta o companie sa obtina un contract.

Conform surselor citate de Vremea Noua, este vorba despre o mita data pentru continuarea drumului strategic Barlad - Laza - Codaesti, un drum a carui valoare totala de executie depaseste 222.000.000 lei.

Marcel Ciolacu a anuntat ca va convoca Biroul Politic National si propune excluderea lui Dumitru Buzatu.

,,Voi convoca maine de urgenta Biroul Politic National in format online si voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus intotdeauna ca in mandatul meu toleranta pentru faptele de coruptie este ZERO! Iar cei care nu inteleg acest lucru nu au ce cauta in PSD!", scria vineri Ciolacu pe Facebook.

Dumitru Buzatu este vicepresedinte PSD, presedinte al CJ Vaslui, fost deputat si unul dintre cei mai longevivi lideri judeteni ai PSD.

Sursa : www.mediafax.ro