03 dec 2018 - Procurori

Daniel Dragomir a anuntat ca il va da in judecata pe procurorul general Augustin Lazar

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a anunţat, luni seară pe Facebook, că îl va da în judecată pe procurorul general Augustin Lazăr, motivând că acesta că a făcut afirmaţii denigratoare la adresa sa.

"Din documentele primite astazi (luni - n.r.), inteleg ca Augustin Lazar a invocat de doua ori in punctul sau de vedere catre CSM ca sintagma <> s-a referit la mine. Avand in vedere aceste documente si afirmatiile denigratoare facute de procurorul general la adresa mea, am hotarat sa il actionez in instanta. Orice roman, inculpat sau nu, de rang inalt sau nu, bogat sau sarac, are dreptul la respectarea prezumtiei de nevinovatie! Pana nu vom reusi sa oprim abuzurile nu vom avea nici o tara libera si nici nu vom avea viitor", a scris, luni seara pe Facebook, Daniel Dragomir.

Reactie lui Dragomir vine in contextul in care plenul CSM a admis, luni, contestatia Inspectiei Judiciare fata de decizia Sectiei pentru procurori care a decis ca Augustin Lazar nu a incalcat codul deontologic al magistratilor cand a folosit formularea "inculpati de rang inalt".

Procurorul general Augustin Lazar a precizat ulterior, pentru MEDIAFAX, ca apreciaza hotararea plenului ca fiind nelegala si ca asteapta motivarea pentru a o ataca in instanta.

Sursa : www.mediafax.ro