11 iul 2018 - Procurori

Dancila: Timmermans a spus ca e extrem de grav ca au existat protocoale intre servicii si procurori

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, că prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, i-a transmis, în cadrul întâlnirii de la Bruxelles, că este extrem de grav faptul că în România au exista protocoale între serviciile secrete şi instituţii din sistemul judiciar.

"S-a discutat despre acest aspect. Chiar Timmermans a spus ca au existat protocoale intre servicii si procurori, ceea ce e extrem de grav, iar Juncker a spus ca nu este numai grav, ci este o incalcare a democratiei. Am spus ca imi doresc sa pornim de la un moment zero in care sa nu mai existe aceste protocoale, iar cetatenii sa aiba incredere in justitie. Aceste lucruri trebuiesc puse in balanta, cred ca justitia trebuie sa isi faca datoria, dar in acelasi timp trebuie respectate drepturile in Romania", a declarat, marti seara, prim-ministrul Viorica Dancila, intr-un interviu acordat Antenei 3, aceasta precizand ca s-a facut referire si la interceptarile SRI.

Premierul Viorica Dancila a efectuat, marti, o vizita la Bruxelles unde a avut o intrevedere si cu presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker si prim-vicepresedintelui CE, Frans Timmermans.

Sursa : www.mediafax.ro