14 aug 2019 - Procurori

Cumpanasu: Procurorul a deschis dosar penal abia dupa ce a urmarit o emisiune la televizor, nu dupa ce Alexandra a sunat la 112

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, acuză că, potrivit unui raport în cazul intervenţiei de la Caracal, procurorul a deschis dosar penal abia după ce a urmărit o emisiune la televizor, nu după ce Alexandra a sunat la 112.

,,Va pot spune un lucru uluitor: domnul procuror de la Parchetul Caracal a deschis dosarul penal nu ca urmare a sesizarilor de la 112, nu ca urmare a presupuselor sesizari facute de Politia Dobrosloveni, ci ca urmare a unei emisiuni TV. Domnul procuror Vasilescu a luat legatura cu procurorul de aici, de la Caracal, care avea toate datele sa deschida dosarul penal, s-a deplasat la Caracal si abia la 15:30 s-a deschis dosar penal la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal, ca urmare a vizionarii unei emisiuni la televizor. In conditiile in care Alexandra a sunat la 112 de 3 ori, in conditiile in care politia Dobrosloveni avea obligatia de indata sa raporteze daca nu miercuri seara, macar joi la ora 8:00 aceasta disparitie. Politistul din Caracal care a vorbit cu Alexandra avea obligatia sa raporteze de indata, ca asta este procedura Ei bine: nu a existat nimeni care sa sesizeze, domnul Vasilescu s-a uitat la televizor si a vazut ca a disparut o fata si s-a dus peste procurorul de la municipiu", a declarat Alexandru Cumpanasu la Caracal.

Acesta a spus ca nu poate preciza despre ce raport este vorba, dar nu apartine Ministerului de Interne.

Citand acelasi raport, unchiul Alexandrei spune ca politistii si procurorii au decis impreuna sa intre in casa lui Dinca la ora 6.00: (...) au decis de comun acord sa intre la ora 6:00 dimineata, deci nu i-a obligat nimeni sa nu intre, este asa un fel de a <hai sa ne acoperim unii pe altii>. Eu nu cred in aceasta varianta, cred doar in varianta mafiei locale. In acest moment vorbim nu doar de o mafie a clanurilor interlope, ci si de o mafie a institutiilor".

Parchetul General a anuntat, in 30 iulie, in urma controlului privind interventia in cazul de la Caracal, ca procurorii nu au interzis politistilor sa intre in casa lui Gheorghe Dinca, ci decizia a fost luata de comun acord.

Totodata, dosarul a fost inregistrat la Parchet dupa 5 ore de la apelul Alexandrei la 112.

,,S-au constatat sincope in comunicarea dintre organele de politie si procurori, constand in aceea ca, dosarul a fost inregistrat la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal dupa aproximativ 5 ore de la sesizarea Serviciului 112, ceea ce a condus la solicitarea si dispunerea masurilor necesare in vederea localizarii si identificarii autorului cu intarziere", se arata in comunicatul Parchetului General de la acel moment.

Sursa : www.mediafax.ro