22 nov 2019 - Procurori

CSM, anunt despre procurorul care i-a tinut pe politisti la poarta lui Gheorghe Dinca

Probleme mari pentru procurorul Ovidiu Cristian Popescu de la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal (foto), cel care i-a tinut ore intregi pe politisti la poarta lui Gheorghe Dinca, care a marturisit ca a ucis-o pe Alexandra Macesanu, dar si pe Luiza Melencu.

Popescu a fost trimis in judecata disciplinara de Inspectia Judiciara, fiind acuzat de exercitarea functiei cu grava neglijenta, abatere disciplinara prevazuta de art. 99 lit. t) teza a II-a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Motiv pentru care a fost

chemat la CSM. Acesta se va prezenta in 27 noiembrie 2019 in fata Sectiei pentru procuri in materie disciplinara, care il judeca.Inspectorii de caz au retinut ca procurorul a nesocotit din culpa, in mod grav, neindoielnic si nescuzabil, normele de drept material care permiteau patrunderea in casa lui Gheorghe Dinca cu mandat de perchezitie, anterior orei 06:00: “S-a constatat ca urmarirea penala s-a desfasurat fara coerenta, informatiile au fost colectate disparat, procurorul nu a impus comunicarea intr-o singura directie. Informatiile au fost disipate iar necoroborarea lor a condus la pierderea consistentei fiecareia intrucat existau mai multe indicii care doar cumulate puteau conduce la identificarea autorului si gasirea minorei. Lipsa de organizare si de coordonare a activitatilor a generat ignorarea starii de flagranta in care se afla prezumtivul autor al infractiunii continue, catre care se indreptau toate indiciile obtinute in data de 25 iulie 2019, respectiv: identificarea marcii si ulterior a numarului de inmatriculare a masinii in care a fost luata minora, identitatea proprietarului masinii, identitatea utilizatorului numarul de telefon, aspectele exterioare ale locuintei numitului Dinca Gheorghe, continutul apelurilor la 112. Mentionam ca exercitarea actiunii disciplinare reprezinta o etapa a procedurii disciplinara şi nu constata definitiv vinovatia magistratilor cercetati disciplinar”.

Sursa : www.juri.ro