05 ian 2021 - Procurori

Cererea de urmarire penala a lui Costel Alexe a ajuns la procurorul general

Cererea de urmarire penala a fostului ministru al Mediului Costel Alexe a fost trimisa de ministrul Justitiei, Stelian Ion, procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, transmite Ministerul Justitiei.

,,Astazi, 5 ianuarie 2021, Stelian Ion, ministrul Justitiei, i-a transmis procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cererea de urmarire penala formulata de Presedintele Romaniei, privindu-l pe Costel Alexe, fost ministru al Mediului, Apelor si Padurilor, pentru faptele ce fac obiectul dosarului nr. 176/P/2020 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie", anunta Ministerul Justitiei.

Potrivit sursei citate, cererea a fost transmisa in temeiul art. 109 alin. 2 teza intai din Constitutia Romaniei, republicata, precum si al art. 12, art. 18 si art. 19 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Presedintele Klaus Iohannis a trimis marti ministrului Justitiei, Stelian Ion, cererea de urmarire penala a fostului ministru al Mediului, Costel Alexe.

DNA a cerut sa fie inceputa urmarirea penala fata de Costel Alexe, fost ministru, cercetat pentru luare de mita si instigare la delapidare.

Costel Alexe este in prezent presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al PICCJ referatul cauzei, pentru sesizarea presedintelui Romaniei pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de un fost deputat in Parlamentul Romaniei, la data faptelor avand functia de ministru. Acesta este acuzat de luare de mita si instigare la delapidare.

Potrivit DNA, in perioada martie-aprilie 2020, cel acuzat ar fi pretins, in mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tabla in legatura cu indeplinirea atributiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit catre fabrica respectiva a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera si la monitorizarea masurilor luate de aceasta societate comerciala pentru inchiderea unui depozit de deseuri neconforme.

,,Foloasele respective, in cantitate de 22 tone (aprox.103.000 lei), ar fi fost primite in datele de 23 aprilie 2020 si 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societati comerciale administrata de o ruda de-a sa", arata DNA.

Fostul ministru al Mediului Costel Alexe, pe numele caruia DNA a cerut inceperea urmaririi penale, spune nu a cerut si nu a luat in intreaga activitate publica foloase necuvenite cu incalcarea legii.

,,Am aflat cu surprindere si am luat act de comunicatul Directiei Nationale Anticoruptie privind propunerea inceperii urmaririi penale indreptata impotriva mea. Vreau sa precizez urmatoarele: am incredere in actul de justitie si imi doresc cat mai repede finalizarea acestui demers care va statua exact realitatea: nu am cerut si nu am luat in intreaga mea activitate publica foloase necuvenite cu incalcarea legii", transmite Costel Alexe.

Sursa : www.mediafax.ro