11 iul 2019 - Procurori

Cazul Sorina. Procurorul care a luat-o cu forta pe fetita de 8 ani pentru a o duce la familia adoptiva, audiat la Sectie

Maria Piţurcă, procurorul care a luat-o cu forţa pe Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, pentru a o duce la familia adoptivă, s-a prezentat, joi, la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie pentru audieri.

Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, ca procurorii Sectiei de anchetare a magistratilor au pus-o sub urmarire penala pe Maria Piturca, procurorul care ar fi bruscat-o pe Sorina. Si managerul de caz din DGASPC Mehedinti este urmarit penal.

Sectia pentru procurori in materie disciplinara a CSM a decis, miercuri, amanarea pentru joi a deciziei privind suspendarea Mariei Piturca, procurorul care a luat-o cu forta pe Sorina, fetita de 8 ani din Baia de Arama, pentru a o duce la familia sa adoptiva.

Procurorul general Bogdan Licu a dispus verificari la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova privind modul in care un procuror din acea structura a intervenit in cazul fetitei din Mehedinti si a efectuat perchezitia domiciliara. Astfel, procurorii de la Sectia de ancheta efectueaza verificarile.

Fetita a fost luata cu mascatii la finele lunii iunie din casa in care a fost crescuta de un asistent maternal, din Baia de Arama, judetul Mehedinti, dupa ce copila a fost infiata de o familie din America.

Momentul in care mascatii au intrat in casa si au luat fetita a fost filmat de familia care a crescut-o. In imagini se observa cum copila refuza sa mearga cu oamenii legii si striga ,,mami, nu vreau sa plec!". Imediat dupa ce fetita a fost luata din casa a aparut un val de nemultumiri, oamenii fiind suparati de faptul ca fetita a fost luata impotriva vointei ei.

Sursa : www.mediafax.ro