15 nov 2019 - Procurori

Barna: La 32 de ani de la Revolta muncitorilor din Brasov, dosarul e plimbat in birourile procurorilor

Liderul USR Dan Barna acuză autorităţile române că, la 32 de ani de la Revolta muncitorilor de la Braşov, dosarul evenimentului e încă plimbat în birourile procurorilor, justiţia nereuşind să spună clar cine sunt vinovaţii.

,,La 32 de ani de la revolta muncitorilor de la Brasov, dosarul acelor evenimente e inca plimbat prin diferite birouri de procurori. 32 de ani mai tarziu, justitia nu reuseste sa ne spuna clar cine au fost cei care au anchetat si torturat cetateni care isi cereau drepturile. 32 de ani in care adevarul e tinut departe de ochii nostri, iar dreptatea nu e oferita victimelor. Ambiguitatile si complicitatile care fac ca acest dosar sa nu aiba solutie nici acum sunt toxice. Ne-au otravit trecutul, ne compromit prezentul si ne anuleaza viitorul", a scris Dan Barna, pe Facebook.

In urma cu 32 de ani, coloana de manifestanti de la fosta Uzina s-a oprit la intersectia de la Spitalul Judetean si au cantat ,,Desteapta-te romane".

Revolta de la Brasov din 1987 a fost o actiune de protest organizata de muncitorii Intreprinderii de Autocamioane, impotriva politicilor economice si sociale impuse in de Regimul Nicolae Ceausescu.

Sursa : www.mediafax.ro