13 mai 2022 - Procurori

Avocat francez: "Copiii care au mancat aceasta pizza contaminata au suferit leziuni cerebrale, cardiace si pulmonare". Procurorii francezi investigheaza decesul unui angajat al fabricii din cauza unei bacterii

Procurorii francezi au lansat o anchetă penală preliminară după ce infecţiile cu E. coli legate de o fabrică de pizza pentru marca Buitoni a Nestle ar fi putut duce la moartea unei persoane, relatează Reuters.

O ancheta a fost deschisa joi pentru acuzatii de ucidere involuntara a unei persoane, ranirea altor 14 si incalcari ale cerintelor de siguranta alimentara, a declarat un purtator de cuvant al procuraturii din Paris.

Nestle France nu a fost disponibila imediat pentru comentarii.

"Directorii Nestle si Buitoni trebuie sa fie adusi in fata justitiei si ar fi intolerabil sa se ascunda aceasta afacere sub pres", a declarat Pierre de Buisson, unul dintre avocatii familiilor victimelor.

Copiii care au mancat pizza contaminata au suferit leziuni cerebrale, cardiace si pulmonare, a adaugat el, fara alte detalii.

Sante Publique France, un organism al Ministerului Sanatatii care a investigat epidemia, a declarat la 10 mai ca in total au fost confirmate 56 de cazuri de E.coli, aproape toate victimele avand varste cuprinse intre un an si 17 ani.

Escherichia coli, sau bacteria E.coli, traieste in mod normal in intestinele oamenilor si animalelor sanatoase. Desi multe tulpini ale bacteriei sunt inofensive, anumite tulpini pot provoca crampe abdominale severe, diaree cu sange si varsaturi.

Compania italiana Buitoni, care produce taitei, sosuri pentru paste si pizza si care a fost achizitionata de gigantul alimentar elvetian Nestle in anii 1980, a emis o rechemare a liniei de pizza Fraich'Up dupa ce au fost detectate primele cazuri de E. coli in luna martie.

"Pana in prezent, originea bacteriilor prezente in pizza Fraich'Up este inca necunoscuta", a declarat Buitoni intr-un comunicat.

Fosti angajati ai fabricii de pizza unde au aparut cazurile au povestit presei franceze despre conditiile de igiena catastrofale.

"Iesi cu pantofii sa fumezi si te intorci (in fabrica) cu ei. Oamenii nu se spalau pe maini", a declarat un fost angajat, care a vorbit sub protectia anonimatului, citat de ziarul francez Liberation.

Sursa : www.mediafax.ro