17 aug 2018 - Procurori

Anchetatorii au primit peste 230 de plangeri dupa protestul din 10 august. Lazar avertizeaza asupra atacurilor la care sunt supusi procurorii

Anchetatorii au înregistrat, până în prezent, 238 de plângeri depuse de către protestatari împotriva jandarmilor, aceştia fiind acuzaţi ar fi intervenit într-un mod abuziv la mitingul din 10 august. Augustin Lazăr avertizează asupra atacurilor sistematice la care sunt supuşi procurorii.

'In urma activitatilor desfasurate in cursul zilei de astazi, 17 august 2018, in dosarul privind anchetarea evenimentelor ce au avut loc cu ocazia mitingului organizat in Bucuresti, zona Piata Victoriei, in data de 10.08.2018, evenimente care au avut ca rezultat ranirea mai multor persoane, numarul plangerilor inregistrate a ajuns la 238, fiind efectuate pana in prezent 106 audieri. Sunt in curs de desfasurare activitati investigative pentru identificarea persoanelor implicate in comiterea violentelor, inclusiv din randul fortelor de ordine", transmite Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), intr-un comunicat de presa remis MEDFIAFAX.

Parchetul anunta ca de luni se vor efectua acte de urmarire penala, inclusiv primirea de plangeri sau denunturi la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, situat in Bulevardul Libertatii nr. 12, sector 5, Bucuresti.

"Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie avertizeaza asupra pericolului generat de atacurile sistematice, din media, la care sunt supusi unii procurori care instrumenteaza dosarele aflate in atentia opiniei publice. Totodata, reitereaza asigurarea efectuarii unor anchete impartiale si efective pentru aflarea adevarului privind faptele comise, identificarea persoanelor implicate, precum si al stabilirii responsabilitatilor legale", potrivit sursei citate.

Sursa : www.mediafax.ro