22 oct 2021 - Procurori

Ancheta a procurorilor in urma incidentului de la spitalul din Targu Carbunesti

Procurorii au deschis dosar penal, iar cercetarile se fac in rem, nefiind vizata o persoana, ci doar fapta. Dosarul va fi trimis la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova.

Cele doua victime sunt femei, in varsta de 55, respectiv 55 de ani, din Robinari. Acestea erau internate la sectia ATI a Spitalului din Targu Carbunesti, unde statia de oxigen s-a stricat vineri dimineata.

,,Doua persoane decedate, din ceea ce mi-au spus medicii. Nu ar putea fi asociate cu accidentul care s-a produs la instalatia de oxigen pentru ca au fost trecute pe butelii de oxigen. Ele erau intr-o stare extrem de grava", a spus prefectul Marcel Iacobescu.

unde statia de oxigen de la Spitalul din Targu Carbunesti, unitate COVID, s-a stricat.

Prefectul judetului a declarat ca aproximativ 100 de bolnavi care erau internati la Spitalul din Targu Carbunesti au fost evacuati.

,,Sunt aproximativ 100 de bolnavi, dintre care 15 pe sectia de ATI, toti sunt evacuati", a declarat Marcel Iacobescu.

Conform acestuia, pacientii in stare grava sunt transportati catre sectia ATI de la Targu Jiu, iar ceilalti vor fi dusi la alte spitale din judet.

IGSU a anuntat ca la fata locului au fost trimise mai multe echipaje din Gorj, Mehedinti, Hunedoara, Dolj si Valcea. Mijloacele dislocate transporta in total 67 butelii de oxigen cate Spitalul din Targu Carbunesti.

Sursa : www.mediafax.ro