15 mai 2020 - Personalul instanţelor

Grefierii se asteapta la un val de amenzi contestate: ,,Lansam un apel la calm, rabdare si intelegere"

Daca ai fost amendat in starea de urgenta si intentionezi sa o anulezi in instanta in baza deciziei CCR, grefierii au un mesaj pentru tine.

,,Incepand de maine (vineri, n.r.), la nivel national, se vor repune pe rol zecile de mii de dosare suspendate, iar grefierii vor emite citatii si alte acte procedurale, dupa caz. (...) Lansam un apel la calm, rabdare si intelegere din partea celor care vor lua contact cu noile realitati din instante si parchete si recomandam sa fie pastrate in continuare regulile de distantare sociala", transmit grefierii, printr-o informare a Sindicatului National al Grefei Judiciare.

Acestia atrag atentia ca instantele si parchetele vor trece printr o perioada dificila in ceea ce priveste volumul de activitate si numarul mare de oameni care le vor trece pragul.

Termenul in care poti contesta amenda curge de azi si se va incheia pe 2 iunie. In starea de urgenta au fost amendati peste 300.000 de oameni, iar valoarea totala a sanctiunilor este de peste 120 milioane de euro. Decizia CCR spune ca amenzile sunt neconstitutionale.

Sursa : www.mediafax.ro