22 feb 2017 - Notari

Institutului Notarial Roman organizeaza seminarul international „Regulamentul UE 650/2012 si implicatii fiscale transfrontaliere”

 

Institutul Notarial Roman, in calitate de partener al proiectului „Europe for Notaries – Notaries for Europe”, cofinantat de Comisia Europeana, organizeaza in data de 24 martie 2017, cu sprijinul Consiliului Notariatelor din Uniunea Europeana si in colaborare cu Camera Notarilor Publici Bucuresti, seminarul international cu tema „Regulamentul UE 650/2012 si implicatii fiscale transfrontaliere” la Centrul de Conferinte „Auditorium Pallady”, situat in Bucuresti, Bld. Theodor Pallady, nr. 40G, sect. 3, Sala Buenos Aires.

Principalul scop al proiectului este abordarea unor teme de interes pentru notarii publici in legatura cu Regulamentul 650/2012 (aplicabil din 17 august 2015), act normativ care a modificat fundamental regulile aplicabile succesiunilor transfrontaliere, precum si activitatea notariala din acest domeniu (reglementarile privind legislatia aplicabila, recunoasterea drepturilor in interiorul tarilor, dar si in strainatate, planificarea financiara preventiva). in consecinta, lectorii vor prezenta noile reglementari si vor discuta diverse cazuri practice cu participantii la eveniment.

Inscrierea se face online, pana la data de 28 februarie 2017. Relatii suplimentare se pot obtine la adresa de e-mail: conferinta@institutulnotarial.ro sau la numarul de telefon: +(4031) 437.98.19.

INR mentioneaza ca pentru primii 30 participanti inscrisi care vin de la o distanta mai mare 100 km de Bucuresti, se va deconta din bugetul proiectului contravaloarea unei nopti de cazare in conditiile alese de organizator.

Participarea este gratuita in limita locurilor existente in sala. Seminarul este echivalat cu simpozionul profesional in cadrul programului de formare continua a notarilor publici organizat de Camera Notarilor Publici Bucuresti din perioada 24-25 martie 2017. Ziua de 24 martie este consacrata seminarului international, iar ziua de 25 martie este dedicata simpozionului profesional, organizat de Camera Notarilor Publici Bucuresti conform Programului de formare profesionala pe anul 2017, aprobat prin Hotararea Consiliului Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania nr. 91/16.12.2016.

Sursa : www.juri.ro