27 sep 2020 - Judecători

VIDEO | Fostul antrenor personal al judecatoarei Ruth Bader Ginsburg face flotari in memoria acesteia

Fostul antrenor personal al luiRuthBader Ginsburg, judecatoarea de la Curtea Suprema de Justitie a SUA, a ales sa cinsteasca intr-o maniera aparte memoria femeii decedate la varsta de 87 de ani.

Bryant Johnson a facut mai multe flotari la capataiul femeii ce a devenit celebra in SUA pentru promovarea drepturilor femeilor. Ginsburg va fi inmormantata zilele viitoare, langa fostul ei sot, care a murit in 2010.

Intre timp, Donald Trump a nominalizat-o oficial pe judecatoarea conservatoare Amy Conney Barretpentru a o inlocui pe Ginsburg la Curtea Suprema a Statelor Unite.

Barrett are 48 de ani, este mama a sapte copii, profesor de drept si magistrat cunoscut pentru convingerile sale religioase traditionaliste.

Nominalizarea lui Trump a fost criticata de Joe Biden.

Candidatul democrat la functia de presedinte al SUA a cerut Senatului sa nu se pronunte asupra nominalizarii judecatoarei Barrett inainte de alegerile din 3 noiembrie.

Daca Barret va fi confirmata, ceea ce e foarte probabil, judecatorii cu tendinte conservatoare vor detine o majoritate de 6-3 in instanta suprema a SUA.

Miercuri dimineata, la ora 04:00, Aleph News va transmite live prima confruntare a celor doi candidati la presedintia Statelor Unite.

Bryant Johnson, Ruth Bader Ginsburg's personal trainer, does push-ups as Justice Ginsburg lies in state in the U.S. Capitol. Full video:

-- CSPAN (@cspan)

Sursa : www.mediafax.ro