24 iun 2018 - Judecători

Vanghelie, despre intalnirea intre judecatorul CCR Petre Lazaroiu si fostul consilier prezidential Simina Tanasescu: I s-a transmis ca va fi arestat

Marian Vanghelie a afirmat că judecătorul CCR Petre Lăzăroiu a fost chemat la o întâlnire de fostul consilier prezidenţial Simina Tănăsescu pentru a i se transmite că va fi arestat „după reţeta Toni Greblă”, aceasta fiind de fapt misiunea.

,,A fost chemat domnul Petre Lazaroiu (...) pentru ca i se pregateste un dosar dupa reteta Toni Grebla, pentru asta a fost chemat. Doamna consilier (Simina Tanasescu, n.r.) este o femeie deosebita, inteleg dar are un dosar la DNA pe problema mitei doctoratelor. Deci din acest context, imi dau seama ca presiunea (...) a fost foarte mare. Nu a reusit sa-l sperie pe domnul Lazaroiu. Dar, de fapt, misiunea a fost sa i se transmita ca va fi arestat. Ca sa ne lamurim. Va spun concret: i s-a transmis ca va fi arestat", a spus Marian Vanghelie, la Antena3.

Simina Tanasescu a fost acuzata ca a incercat sa fac presiuni asupra judecatorului Curtii Constitutionale, Petre Lazaroiu, caruia i-a spus ca "are o misiune ingrata", de a-i vorbi despre revocarea sa de la CCR, in acest sens fiind depusa o sesizare a unui ONG la Presedintie. Consilierul prezidential Simina Tanasescu a demisionat din functie, dupa cateva zile, in urma scandalului provocat de intalnirea cu judecatorul CCR Petre Lazaroiu.

La scurt timp dupa izbucnirea scandalului, Administratia Prezidentiala a anuntat ca in discutia pe care Simina Tanasescu a avut-o cu judecatorul CCR, nu a reprezentat Administratia Prezidentiala.

"Consilierul prezidential doamna Simina Tanasescu s-a intalnit joi, 14 iunie a.c., cu judecatorul Petre Lazaroiu la sediul Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti pentru a-i inmana acestuia doua carti de specialitate pe zona dreptului financiar. Mentionam ca in aceste zile consilierul prezidential Simina Tanasescu se afla in concediu de odihna tocmai pentru ca desfasoara activitati didactice. In acest context, a avut loc o discutie pur teoretica pe marginea solicitarii asociatiei civice VeDem Just, o discutie tehnica, intre doi profesionisti de drept constitutional, care nu a implicat in niciun fel institutia Presedintelui Romaniei. Drept urmare, sunt complet neadevarate si nefondate orice fel de speculatii sau insinuari cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra judecatorului Petre Lazaroiu", se arata in pozitia Administratiei Prezidentiale.

Sursa : www.mediafax.ro