12 mai 2023 - Judecători

Un judecator din Virginia le permite tinerilor sub 21 de ani sa cumpere arme

În 2021, peste 47.000 de oameni au fost ucişi de arme de foc în Statele Unite, peste Ocean având loc dezbateri aprinse pe această temă.

Un judecator din Virginia a declarat neconstitutionale legile federale care interzic vanzarea de arme celor sub 21 de ani, spunand ca oricine are de peste 18 ani ar trebui sa poata face acest lucru.

Robert Payne a pronuntat hotararea intr-un caz introdus de patru baieti care aveau peste 18 ani, dar sub 21 de ani, cand au vrut sa cumpere arme. Conform legii federale, parintii pot cumpara arme pentru copiii lor sau, acesta este detaliul bizar, copiii sub 21 de ani pot achizitiona o pusca.

In hotarare, judecatorul a citat o decizie recenta a Curtii Supreme, care a extins dreptul de a detine arme, precum si al doilea amendament din Constitutia SUA.

Everytown Law, o organizatie de prevenire a violentei cu armele, a atacat decizia judecatorului. ,,Nu numai ca sunt principala cauza de deces pentru copii si adolescenti din SUA, dar datele arata ca tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 20 de ani comit omucideri cu o rata de trei ori mai mare decat cei de peste 21 de ani".

Cazul ar putea ajunge la Curtea Suprema si vine imediat dupa un val de impuscaturi in masa care a cuprins Statele Unite si a facut zeci de morti.

In 2021, arata statisticile, peste 47.000 de oameni au fost ucisi de arme de foc in Statele Unite.

Sursa : www.mediafax.ro