12 sep 2019 - Judecători

Un fost judecator CCR anunta ca obiectul conflictului juridic intre Guvern si Presedintie este valid

Fostul judecător CCR Toni Greblă a declarat, pentru MEDIAFAX, că deşi premierul Viorica Dăncilă a trimis preşedintelui Klaus Iohannis noi propuneri de miniştri, obiectul sesizării depuse la CCR, privind conflictul juridic dintre Guvern şi Preşedinţie pe numirea miniştrilor interimari, rămâne valid.

"Conflictul juridic a avut loc. Nu e ca la instantele judecatoresti. Curtea functioneaza dupa alte reguli. Acea solicitare se va rezolva printr-o decizie. Este o cale de urmat si pentru acest conflict si pentru viitoare conflicte", a declarat, joi, secretarul general al Guvernului, Toni Grebla, pentru MEDIAFAX.

Curtea Constitutionala a stabilit ca pe 18 septembrie, ora 10.00, partile implicate in conflictul juridic intre Guvern si Administratia Prezidentiala sa sustina punctele de vedere. Conflictul a fost sesizat de premierul Viorica Dancila dupa ce Klaus Iohannis a refuzat numirea ministrilor interimari. Seful Executivului a transmis, atunci, la Cotroceni, nominalizarea ca interimari a lui Niculae Badalau la Energie, Ioan Denes la Mediu si Stefan Radu Oprea la relatia cu Parlamentul, dupa iesirea ALDE de la guvernare si demisia ministrilor ALDE.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, joi, ca respinge a treia remaniere ceruta de premierul Viorica Dancila, spunand ca este "cras neconstitusionala", deoarece ALDE a iesit de la guvernare.

Viorica Dancila a anuntat, miercuri, ca va propune membri ALDE pentru portofoliile de ministri vacante, respectiv Gratiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupa la Ministerul Energiei si Stefan-Alexandru Baisanu, ca ministru pentru Relatia cu Parlamentul. De asemenea, seful Executivului a declarat ca trimite si noi propuneri de ministri pentru portofoliul de la Ministerul Afacerilor Interne, unde l-a nominalizat pe Dan Chirila, la Educatie, unde o propune Camelia Gavrila si pe Dan Matei ca vicepremier pe probleme economice.

Sursa : www.mediafax.ro