26 ian 2021 - Judecători

Un barbat care a agresat un copil a fost achitat de autoritatile din India. Care este explicatia judecatoarei

Intr-o hotarare de saptamana trecuta, judecatoarea Pushpa Ganediwala din Inalta Curte din Bombay a decis ca nu se incadreaza la agresiune sexuala fapta unui barbat in varsta de 39 de ani care a atins o fata de 12 ani, deoarece nu i-a scos hainele.

Potrivit documentelor instantei, barbatul a luat-o pe copila in casa lui in decembrie 2016, unde el a atins-o si a incercat sa ii scoata lenjeria, conform hotararii.

El a fost gasit vinovat de agresiune sexuala si condamnat la trei ani de inchisoare intr-o instanta inferioara, dar apoi a facut apel la Inalta Curte, potrivit .

In hotararea sa din 19 ianuarie, judecatoarea Ganediwala a constatat ca fapta sa ,,nu ar intra in definitia agresiunii sexuale", care prevede o pedeapsa de cel putin trei ani de inchisoare, care poate fi prelungita la cinci ani.

,,Avand in vedere caracterul strict al pedepsei prevazute pentru infractiune, in opinia acestei instante, sunt necesare dovezi mai stricte si acuzatii grave", a scris aceasta in hotarare.

Legea din 2012 privind protectia copiilor impotriva infractiunilor sexuale din India nu prevede in mod explicit ca infractiunea de agresiune sexuala inseamna atingerea minorilor pe piele.

,,Principiul de baza al jurisprudentei penale este ca pedeapsa pentru o infractiune trebuie sa fie proportionala cu gravitatea infractiunii", a declarat aceasta.

Comisia Nationala pentru Femei a declarat ca intentioneaza sa formuleze o contestatie juridica la aceasta hotarare, care a spus ca va avea un ,,efect in cascada asupra diferitelor dispozitii care implica siguranta si securitatea femeilor".

Agresiunea sexuala este o problema uriasa in India, unde infractiunile sexuale sunt adesea brutale, dar sunt adesea tratate necorespunzator in cadrul sistemului de justitie al tarii. Pe baza cifrelor oficiale din 2018, violul unei femei este raportat la fiecare 16 minute.

Sursa : www.mediafax.ro