12 iun 2018 - Judecători

TURUL de forta al Comisiei de la Venetia in Romania. Delegatia a discutat cu CCR despre presiunile la adresa judecatorilor Curtii

Membrii delegaţiei Comisiei de la Veneţia i-au cerut, marţi, precizări preşedintelui CCR, Valer Dorneanu, în legătură cu sesizarea Curţii Constituţionale adresată Comisiei de la Veneţia cu privire la presiunile la adresa judecătorilor CCR, după decizia care o vizează pe Laura Codruţa Kovesi.

"In cursul intrevederii s-au purtat discutii referitoare, in esenta, la unele aspecte de constitutionalitate care s-au ridicat pe parcursul procesului legislativ de elaborare a legilor de modificare si completare a Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara si a Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. De asemenea, oaspetii au solicitat precizari in legatura cu circumstantele scrisorii adresate de catre Curtea Constitutionala Comisiei de la Venetia, Secretarului Consiliului Europei si Presedintelui Conferintei Curtilor Constitutionale Europene cu privire la presiunile exercitate asupra sa si indemnurile publice la nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale", se arata intr-o comunicare a Curtii Constitutionale, publicata dupa intrevederea unor judecatori CCR cu o delegatie a Comisiei Europene.

Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei, Valer Dorneanu, a fost insotit la intalnirea de lucru, de marti, cu delegatia Comisiei Europene pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia) de patru judecatori CCR, respectiv Mona-Maria Pivniceru, Simona-Maya Teodoroiu, Petre Lazaroiu si Daniel Marius Morar.

Sursa : www.mediafax.ro