27 apr 2023 - Judecători

SUA: tanarul banuit ca a dezvaluit informatii secrete de la Pentagon ajunge in fata judecatorului

Jack Teixeira, tânărul bănuit că a dezvăluit informaţii secrete de la Pentagon şi astfel a declanşat un scandal internaţional, va ajunge joi în faţa instanţei din Massachusetts.

Teixeira, oficialul american despre care se crede ca este responsabil pentru scurgerile de informatii de la Pentagon, va aparea joi in instanta din Massachusetts. In timpul audierii se va decide daca el va fi liber sau va sta dupa gratii in timp ce asteapta procesul.

,,Acuzatul reprezinta, fara indoiala, un pericol pentru SUA in general (...) Cu toate acestea, exista dovezi care sugereaza ca acuzatul poate reprezenta, de asemenea, un pericol fizic pentru comunitate", se arata intr-o motiune depusa de biroul procurorului american Rachael Rollins, citata de Sky News.

Avocatii lui Teixeira nu au comentat cazul.

Teixeira, un tanar de 21 de ani, membru al Garzii Nationale din Massachusetts, a fost retinut in urma cu doua saptamani fiind acuzat de incalcarea Legii spionajului.

El ar fi publicat documente militare clasificate despre razboiul din Ucraina si despre alte probleme de securitate nationala pe o platforma de socializare folosita in special de gameri. Scurgerea de informatii a starnit numeroase discutii in intreaga lume si a pus sub semnul intrebarii capacitatea Americii de a-si proteja secretele.

Sursa : www.mediafax.ro