12 iul 2018 - Judecători

"Stam la coada pentru Democratie, la CCR": Zeci de persoane le cer judecatorilor Curtii Constitutionale respingerea modificarii codurilor penale | FOTO

Zeci de persoane s-au strâns, joi, la CCR pentru a depune intervenţii în nume propriu, prin care cer respingerea modificărilor ”neconstituţionale” făcute la legile Justiţie şi la codurile penale.

VEZI GALERIA FOTO DE MAI JOS

"Am chemat comunitatea Declic pentru a depune la CCR Amicus Curiae (prieten al curtii). Noi ne consideram prieteni ai Curtii. Prin aceasta actiune dorim sa ii informam asupra opiniilor noastre si asupra neregulilor pe care noi le-am observat impreuna cu expertii in drept cu care am colaborat pentru a realiza acest document. Noi avem cateva argumente in plus fata de Inalta Curte si fata de partidele din opozitie. Sunt patru. In primul semnalam faptul ca comisia speciala a depasit din atributiile pe care le avea in momentul in care a fost creata, e a fost creata pentru a pune in acord Codul de procedura cu niste directive, erau undeva pe la 35, ei au venit cu sute de modificari", a declarat Olga Popescu, una dintre persoanele care au depus interventie in nume propriu.

Ea a apreciat ca Parlamentul "nu actioneaza in interesul poporului".

"Multi oameni nu doresc sa traiasca intr-un stat corupt si nu intelegem de ce sunt iertate faptele de coruptie. Procesul in sine de dezbatere din Parlament nu mai exista si procedura in sine este defectuasa. Noi nu semnalam probleme pe fond, nu intram in procedura. Judecatorilor le cerem sa ia in considerare toate argumentele pe care le prezinta Inalta curte, partidele din opozitie si pe care le prezentam noi. Am lasat la registratura documentul, este o singura doamna, in contextul in care noi am anuntat ca vom veni si se formeaza deja o coada pe strada", a mai spus Popescu.

Zeci de persoane au raspuns apelului "Stam la coada pentru Democratie, la CCR", care a fost anuntat pe Facebook, pentru a depune interventii in nume propriu, prin care cer respingerea modificarilor "neconstitutionale" facute la legile Justitie si la codurile penale.

Sursa : www.mediafax.ro