10 aug 2018 - Judecători

SELECTIE pentru judecatorul ce va reprezenta Romania la Tribunalul UE. MJ: Candidatii nu trebuie sa fie agenti acoperiti

Ministerul Justiţiei a lansat procedura de selecţie a judecătorului ce va reprezenta România la Tribunalul Uniunii Europene, candidaţii urmând a susţine un interviu în faţa comisiei prezidate de Tudorel Toader. Pentru a fi eligibili, candidaţii trebuie să dovedească şi că nu sunt agenţi acoperiţi.

,,La data de 24 iulie 2018 a fost aprobata de catre Guvernul Romaniei, prin memorandum, Procedura pentru desemnarea candidatului Romaniei pentru functia de judecator la Tribunalul Uniunii Europene. Poate fi desemnata candidat al Romaniei pentru functia de judecator la Tribunal persoana care ofera depline garantii de independenta si care are capacitatea ceruta pentru exercitarea unor inalte functii jurisdictionale. Persoanele interesate isi pot depune candidatura pana la data de 24 august 2018, inclusiv, la Ministerul Justitiei, (...)), prin posta sau servicii de curierat, sau la adresa de email ", se arata in anuntul publicat pe site-ul Ministerului Justitiei.

Dosarul de candidatura trebuie sa contina, potrivit sursei citate, urmatoarele documente: CV, copii certificate ale diplomelor privind absolvirea cursurilor de licenta cu profil juridic, copii certificate ale altor diplome atestand cursurile absolvite sau titlurile stiintifice, documente care sa ateste, daca este cazul, indeplinirea conditiilor pentru ocuparea unor inalte functii jurisdictionale; copii certificate ale documentelor ce atesta cunostintele de limba straina, in cazul in care candidatii poseda asemenea documente; declaratie pe proprie raspundere din care sa rezulte lipsa antecedentelor penale, a altor cauze care il impiedica sa exercite in mod efectiv functia de judecator la Tribunal.

De asemenea, documentul trebuie sa contina o declaratie pe proprie raspundere care sa arate ca magistratul nu a fost agent sau colaborator al organelor de securitate ca politie politica si nu este lucrator operativ, inclusiv acoperit, informator sau colaborator al serviciilor de informatii.

,,Candidatii ale caror dosare au fost selectate vor fi notificati individual, in vederea sustinerii unui interviu in fata Comisiei de selectie, prezidata de ministrul justitiei. Interviul va fi organizat in perioada 11 - 12 septembrie 2018, la sediul Ministerului Justitiei. Interviul va avea loc in limba romana, insa vor fi adresate si intrebari in limba franceza/engleza.

Sursa : www.mediafax.ro