12 iul 2018 - Judecători

Se pregateau sa execute acest condamnat la moarte, care a ucis 2 oameni, cand au primit un telefon. Judecatorul, catre CALAI: opriti-va acum! ,,Este pentru a doua oara in istorie cand se intampla asta"

.

Alvogen, compania care produce substanta letala folosita, numita midazolam (un sedativ), a dat statul in judecata deoarece nu dopreste ca produsele sale sa fie folosite oentru uciderea condamnatilor la moarte, din ratiuni etice si care tin de imagine. Companiile farmaceutice se opun de 10 ani folosirii produselor lor in astfel de scopuri, dar este doar a doua oara cand este deschis un proces impotriva statului, pentru oprirea unei executii.

Judecatorul Elizabeth Gonzalez a suspendat executia lui Scott Dozier, acuzat de uciderea a doua persoane, in ultimul moment, potrivit NBC News.

Alvogen sustine ca substanta a fost obtinuta de inchisoarea care urma sa il execute pe Dozier intr-un mod ilegal. Mai mult, ,,midazolam nu a fost conceput si aprobat pentru a fi folosit in acest fel (n.e. - pentru executii)", potrivit unui purtator de cuvant al companiei.

Executia lui Dozier va avea loc mai tarziu, dupa ce judecatorul ia o decizie.

Sursa : www.mediafax.ro