23 iun 2018 - Judecători

Scandalul privind intalnirea Siminei Tanasescu cu judecatorul P. Lazaroiu. Ce spune ministrul Justitiei

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că el, în calitate de judecător, nu ar fi dat curs solicitării unui consilier prezidenţial, aşa cum a procedat Petre Lăzăroiu. ”Probabil a primat regula cealaltă, că e un domn”, afirmă Toader.

Tudorel Toader a fost intrebat la Suceava despre scandalul provocat de intalnirea Siminei Tanasescu cu judecatorul Petre Lazaroiu.

"Eu am fost coleg cu domnul judecator Lazaroiu la Curte, sunt coleg cu doamna Tanasescu la facultatile de drept. Evident ca am interferat profesional de foarte multe ori. (...) Nu am vorbit cu domnul judecator Lazaroiu, dar eu, personal, ca judecator, nu as fi dat curs solicitarii unui consilier prezidential. La ce? Si intr-o perioada atat de framantata! Sa ii dea doua carti de fiscal? Nici macar nu i-a spus dinainte - veniti sa va dau doua carti", a raspuns Toader.

Acesta a adaugat ca, "intr-o anumita regula de protocol, categoric judecatorul este deasupra".

"Probabil aici a primat regula cealalta, ca e un domn si dat curs acestei invitatii. Eu nu as fi dat curs invitatiei. Este absolut nefiresc ca un consilier sa ii spuna unui judecator <vedeti ca un ONG a facut la Presedintie nu stiu ce solicitare de revocare>. (...) Doamna Tanasescu cunoaste foarte bine Legea 47 din 92 care permite reinvestirea pe mandat intreg cand restul este mai mic de 3 ani, ca sa intri in procedura celor trei ani cand se schimba componenta Curtii Constitutionale si se fac alegeri. Da, este cel putin nefiresc", a mai spus Toader.

Simina Tanasescu a fost acuzata ca a incercat sa faca presiuni asupra judecatorului Curtii Constitutionale, Petre Lazaroiu, caruia i-a spus ca "are o sarcina ingrata", de a-i vorbi despre revocarea sa de la CCR, in acest sens fiind depusa o sesizare a unui ONG la Presedintie.

Consilierul prezidential, Simina Tanasescu, a demisionat apoi din functie.

La scurt timp dupa izbucnirea scandalului, Administratia Prezidentiala a anuntat ca in discutia pe care Simina Tanasescu a avut-o cu judecatorul CCR, nu a reprezentat Administratia Prezidentiala.

Sursa : www.mediafax.ro