09 oct 2019 - Judecători

S-a aflat cine o va inlocui pe ultima judecatoare ICCJ pensionata

S-a aflat cine o va inlocui pe ultima judecatoare de la Inalta Curte de Casatie si Justitie iesita la pensie.

Este vorba despre Silvia Cerbu, de la Sectia Penala a instantei supreme (click aici pentru a citi).

Miercuri, 9 octombrie 2019, presedinta ICCJ Corina Corbu (foto stanga) si judecatoarea Eugenia Puscasiu (foto dreapta) – decana de varsta a magistratilor supremi – au tras la sorti inlocuitorul Silviei Cerbu in Completul de 5 judecatori nr. 3 in materie penala, rezultat in urma extragerii aleatorii din 13 decembrie 2018 (click aici pentru a citi).

Astfel, cel care o va inlocui pe Silvia Cerbu este

judecatorul Dan Andrei Enescu, de la aceeasi Sectie Penala a ICCJ. Pe cale de consecinta, Enescu va fi coleg in Completul 3 cu judecatorii Francisca Maria Vasile (presedinte), Ioana Bogdan, Anca Madalina Alexandrescu si Ana Hermina Iancu.

Comunicatul Inaltei Curti:

„In urma tragerii la sorti care a avut loc, in sedinta publica, la data de 9 octombrie 2019, orele 1000, la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Sala M3, domnul judecator Enescu Dan Andrei, din cadrul Sectiei Penale, a fost desemnat membru titular pentru Completul de 5 judecatori – Penal 3 – 2018.

Tragerea la sorti a avut loc in temeiul art.32 alin.(4) din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciara, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si art.291 alin.(2) din Regulamentul pentru organizarea si functionarea administrativa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ca urmare a eliberarii din functie, prin pensionare, a doamnei judecator Silvia Cerbu”.

Sursa : www.juri.ro