08 oct 2021 - Judecători

Ronaldo scapa de procesul intentat pentru viol. Un judecator a recomandat respingerea cazului

Un magistrat federal din Nevada le da dreptate avocatilor lui Cristiano Ronaldo impotriva unei femei care l-a dat in judecata si care a cerut in instanta mai mult decat cei 375.000 de dolari primiti in 2010, in urma unei intelegeri amiabile, dupa ce a declarat ca starul international de fotbal a violat-o in Las Vegas.

In 2018, ea a initiat o procedura de anulare a intelegerii initiale, sustinand ca aceasta a fost semnata sub constrangere, solicitand daune 75 de milioane de dolari.

Intr-o recomandare adresata judecatorului care instrumenteaza cazul, judecatorul magistrat Daniel Albregts i-a reprosat miercuri avocatului lui Kathryn Mayorga, Leslie Mark Stovall, ca si-a bazat cazul pe documente sustrase si furate despre care Albregts a spus ca sunt comunicari private intre Ronaldo si avocatii sai, informeaza skysports.com.

"Respingerea cazului Mayorga pentru comportamentul inadecvat al avocatului ei este un rezultat dur", a scris Albregts in recomandarea sa catre judecatorul districtual american Jennifer Dorsey.

"Dar este, din pacate, singura sanctiune adecvata pentru a asigura integritatea procesului judiciar".

Nu a fost stabilita imediat o data la care Dorsey sa ia in considerare recomandarea lui Albregts.

"Stovall a actionat cu rea credinta in detrimentul clientului sau - si al profesiei sale", a decis Albregts.

Avocatul lui Ronaldo din Las Vegas, Peter Christiansen, a declarat: "Suntem multumiti de examinarea detaliata a Curtii in aceasta chestiune si de dorinta acesteia de a aplica in mod corect legea si de a recomanda respingerea procesului civil impotriva domnului Ronaldo".

Albregts a mentionat ca instanta nu a luat nicio decizie conform careia Ronaldo ar fi comis o infractiune si nu a gasit nicio dovada ca avocatii si reprezentantii sai au intimidat-o pe Mayorga sau ca au impiedicat aplicarea legii atunci cand Mayorga a renuntat la acuzatiile penale si a finalizat intelegerea confidentiala de 375.000 de dolari in august 2010.

Echipa de avocati a lui Mayorga ar putea inca sa conteste recomandarea de respingere a instantei. Acestia au termen pana la 20 octombrie pentru a contesta decizia instantei.

Sursa : www.mediafax.ro