10 iun 2019 - Judecători

Revolta judecatoarei Lupea

Apreciata judecatoare Adina Daria Lupea de la Curtea de Apel Cluj (foto) a rabufnit.

Judecatoarea acuza ipocrizia celor care doresc desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ), subliniind ca acestia ignora faptul un serviciu similar se gasea si in DNA. Adina Daria Lupea enumera insa cateva diferente extrem de importante intre cele doua structuri, care astazi sunt trecute cu vederea de cei care doresc desfiintarea SIIJ. In acest sens, judecatoarea arata ca

Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie este infiintata in baza legii, iar procurorii sunt numiti de catre CSM, nu politic, in timp ce serviciul din DNA care se ocupa cu anchetarea magistratilor a fost creat netransparent, prin ordinin al Laurei Kovesi.

Iata comentariul judecatoarei Adina Daria Lupea, postat pe pagina personala de Facebook:

“Ca tot se vorbeste despre monstruoasa sectie de anchetat magistrati, da, da, bau baul democratiei moderne, am si eu ceva de spus.

Cati dintre dvs. stiti ca fara stirea nimanui, pe cai ascunse, in DNA se infiintase o sectie speciala de anchetat magistrati? Prin ordin al Codrutei. Sectia asta oculta a instrumentat dosare cu noi cativa ani buni. Acum, daca exista o SIIJ infiintata in baza legii, unde oamenii sunt numiti de CSM, nu politic, ne inflamam de parca am descoperit gaura la macaroana. Pai asta functiona deja, doar sub alta tutela. Asta de acum e de terorizat magistrati onesti. Cealalta ce era? Purgatoriu? O binecuvantare? Vreo minune care facea ca un procuror de locala, cu 6 ani vechime, sa ancheteze fapte de coruptie la cel mai inalt nivel? Il bantuia pe procurorul acela noaptea vreo fantoma care ii spunea care e diferenta intre legea circulatiei si Legea 78/2000 si se trezea iluminat, nu?

Pana cand vom impinge ipocrizia mai departe si vom accepta ca putem fi anchetati de procurori cu rang si functie inferioare, in numele dreptei anticoruptie? Procurori numiti prin interviu. Care la intrebarea ce faci daca ti se respinge o propunere de arestare nu dai raspunsul corect: 'Anchetez judecatorul!'? esti respins.

Ne deranjeaza cei cu 18 ani vechime si cu experienta. Desigur, aceia nu sunt usor manipulabili.

In tara asta, meritocratia a devenit un lux? Cred ca da. Doamna Kovesi si-a castigat rangul de procuror de ICCJ din procuror de parchet de tribunal in instanta. O instanta care nu a tinut seama de precedentul judiciar. Si cu un CSM care nu a declarat apel in cauza. Cati nu ati dori sa fiti judecati asa?”

Sursa : www.juri.ro