06 oct 2019 - Judecători

Pensiile magistratilor. Revolta unei judecatoare: Se doreste sa traim in grote!

Judecatoarea Adina Daria Lupea (foto), de la Curtea de Apel Cluj, si-a exprimat vineri, 4 octombrie 2019, revolta din cauza proiectului de lege aflat in Parlament care urmareste printre altele impozitarea cu 90% a pensiilor magistratilor.

Astfel, Adina Lupea da de inteles ca o asemenea masura ar provoca plecari masive din sistem, intrucat doar siguranta unui venit decent (in activitate si la pensie) ii mai tine in posturi pe judecatori si procurori.

In plus, judecatoarea Lupea se arata indignata din cauza

riscului ca Guvernul sa nu foloseasca deloc in activitati decente (de exemplu, de protectie sociala) banii luati de la magistrati prin supraimpozitare.

Postarea de pe Facebook a Adinei Lupea:

„Ma tot cert cu unii si cu altii pe pensiile noastre speciale, de serviciu, cum or fi. Recunosc si nu pot nega ca sunt pensionari cu studii superioare cu pensii de mizerie, sub 3000 de lei. Bun, asta e vina mea, nu a unui sistem bolnav care nu recunoaste meritocratia?

Si atunci care e solutia? Impozitarea cu 90% a pensiilor magistratilor, care spre deosebire de un profesor, medic, economist o viata intreaga nu pot face altceva? Nu tu meditatii din care sa iei 7 case, nu tu clinici private de unde iei pe un act medical ce trebuia facut in sistemul public de 3-4 ori suma, nu tu evidente de contabilitate la firme private. Nimic.

Inca cred ca se tinde, se doreste ca noi, magistratii sa traim in grote. Maxim intr-un iglu. De unde sa iesi dimineata zgribulit de frig si foame sa faci dreptate, Tu, acolo cu o suba peste roba, fata in fata cu oameni mai vatamati, mai putin vatamati care cer daune de 3-400 de mii de euro , ca au suferit ceva. Si tu ii dai. Si te duci apoi rupt de oboseala si de somn inapoi in coliba si apoi a doua zi iar te invredniceste Dumnezeu sa faci dreptate.

Oameni buni, aveti nevoie de magistrati intregi la minte, macar cu o minima siguranta materiala in functie sau la pensie sau aveti nevoie de arhangheli? Benevoli? Gratis? Vocationali?

Ca garantez ca am pleca in secunda urmatoare 99% dintre noi. Toti avem o pregatire profesionala, toti avem familii si multi si credite si toti avem nevoie de o batranete linistita.Daca o mai apucam.

Nu as fi atat de revoltata daca as stii ca aia 90% din impozitul pensiei mele ,merg la batrani sau la saraci sau la orfani. Insa sunt absolut sigura ca din impozitarea a maxim 3-4000 de pensii de magistrati niciun leu nu ar merge la ei.

Sa va fie rusine!”

Sursa : www.juri.ro