23 mai 2020 - Judecători

Orban: Sunt doi judecatori CCR care au dubla pensie speciala

PNL nu renunta la eliminarea pensiilor speciale, chiar daca CCR a declarat proiectul de lege neconstitutional. Ludovic Orban anunta ca liberalii vor veni cu o noua lege in Parlament.

,,Proiectul care a trecut de Parlament este un proiect initiat de PNL si a fost votat aproape in unanimitate de Parlament. Din pacate, din nou CCR a decis ca taierea pensiilor speciale este neconstitutional. Vom vedea motivatia CCR si vom reveni cu o modificare legislativa care sa tina cont de CCR, dar sa readuca pensiile la un nivel cat mai apropiat de sistemul de calcul al pensiilor in baza principiului contributivitatii", a spus Ludovic Orban, la Romania TV.

Premierul a afirmat ca doi judecatori CCR au dubla pensie speciala, de aceea nu au acceptat eliminarea acesteia. ,, Nu poate cineva care este beneficiar al pensiei speciale, fie ca parlamentar, fie oameni care au lucrat in justitie si care au pensie speciala ca urmare a carierei in justitie. Cred ca sunt doi dintre ei care au dubla pensie speciala. Acestia sunt cei care au decis neconstitutionalitatea actului normativ", a adaugat Orban.

Sursa : www.mediafax.ro