07 mai 2018 - Judecători

Opinia judecatoarei Madalina Elena Vladu-Crevon de la Tribunalul Gorj despre protocolul CSM-SRI

Judecatoarea Madalina Elena Vladu-Crevon (foto), de la Sectia a II-a Civila a Tribunalului Gorj, a facut o scurta analiza referitoare la protocolul incheiat intre Consiliul Superior al Magistraturii si Serviciul Roman de Informatii, desecretizat si dat publicitatii in urma cu cateva zile:

“Prin intermediul protocoalelor deja desecretizate, justitia s-a detonat din interior. Raspunsul fostei presedinte a CSM Alina Ghica, unul din semnatarii protocolului CSM-SRI din 2012 este lipsit de credibilitate, contrazice termenii din act, pe care oricine ii poate citi si deslusi dar nu in ultimul rand sfideaza inteligenta a mii de magistrati.

 

 

Nu stimata colega, adevarul este ca desi se spune: cooperarea dintre parti se face in temeiul legii si a acestui protocol, legea nu prevede niciunde o cooperare intre CSM si SRI pentru ca legiuitorul a stiut bine de ce ne-a tinut deoparte.Practic, ati adaugat printr-un protocol nelegal atributii pe care legea nu le prevede, pentru ca altfel nu aveati cum.

Cum puteti demonstra ca CSM nu a transmis nicio informatie SRI, invocand faptul ca intreaga activitate a consiliului este publica, atata timp cat va luati angajamente de transmitere de informatii reciproc? Ce sens mai avea atunci protocolul de cooperare daca CSM nu avea ce sa transmita? Cine poate digera textul din protocol care afirma ca documentele clasificate transmise reciproc vor trebui restituite in termen de maxim 30 de zile fara ca acestea sa fie scanate, fotocopiate? Cine poate crede asa ceva cand stim bine cum s-a putut intra in arhivele SIPA si scoate documente desi acest lucru era interzis? Dar sa mai si existe un astfel de protocol? Am obosit sa tot ascult justificari jalnice, sa nu va asumati responsabilitatea pentru ceea ce semnati!unii ne dau lectii de semantica, altii ne explica cum trebuie sa citim de fapt atunci cand scrie negru pe alb si ca de fapt ...'s-a dat, nu s-a luat'...dar nu intelegem noi ce bine ni s-a facut si cum a fost aparata independenta justitiei! Rusinos si grav!”

 

Sursa: Facebook

Sursa : www.juri.ro