24 mar 2019 - Judecători

O cunoscuta judecatoare, mesaj pentru grefierii care au iesit in strada

Grefierii care au protestat vineri, 22 martie 2019, in fata Guvernului Romaniei acuzand inechitatile si haosul din salarizare, conditiile grele de munca, precum si zecile de mii de ore suplimentare neplatite si necompensate cu timp liber sunt sprijiniti de una dintre cele mai cunoscute si apreciate judecatoare din Romania.

Aceasta din urma ii critica pe cei care incearca sa politizeze protestul grefierilor, explicand ca nemultumirile sunt cat se poate de justificate. Judecatoarea confirma volumul urias de munca pe care il au grefierii si se declara de acord ca acestia sa beneficieze de plata orelor suplimentare. “Ei sunt partenerii nostri, poate cei mai apropiati, si nu trebuie sa neglijam acest aspect”, spune

judecatoarea Adina Daria Lupea de la Curtea de Apel Cluj.

Prezentam scurtul comentariu privind protestul grefierilor postat de judecatoarea Adina Daria Lupea, pe pagina sa de Facebook:

“Sunt alaturi de grefieri in protestul lor. Nu mai incercati sa il politizati, ei pur si simplu vorbesc despre conditii reale si uneori inumane de munca. Eu plec dupa sedinta si dupa pronuntari, ei raman si pana la ore tarzii din noapte sa introduca hotararile in Ecris. Si asta nu numai in ziua de sedinta.

Sunt de acord si cu plata orelor lor suplimentare. Si noi facem, insa nu se compara cu ale lor, aproape zilnic. Daca mai au 'noroc' si de un judecator care a doua zi dupa sedinta le cere practicalele, ar trebui sa se mute in instanta.

Mi se pare trist si grav ca unii din ei sa ajunga la concluzia ca sunt slugi si atat. Ei sunt partenerii nostri, poate cei mai apropiati, si nu trebuie sa neglijam acest aspect”.

Sursa : www.juri.ro