16 dec 2022 - Judecători

Noile sanctiuni UE vizeaza oficiali guvernamentali, judecatori si militari din Rusia

Noile sancţiuni aprobate de Uniunea Europeană vizează numeroşi oficiali guvernamentali, parlamentari, judecători şi militari din Rusia, precum şi o serie de entităţi, inclusiv partide politice, informează cotidianul Le Monde.

Bruxellesul a dispus sanctionarea a 12 membri ai Guvernului si a 42 de membri ai Dumei de Stat, Camera Inferioara a Parlamentului de la Moscova. De asemenea, au fost sanctionati noua judecatori ai Curtii Constitutionale a Federatiei Ruse si 77 de militari.

Sanctiunile vizeaza si cinci formatiuni politice - Rusia Unita, Partidul Comunist, Oameni Noi, Partidul Liberal-Democrat si Rusia Justa. Au fost sanctionate si 23 de companii din domeniul apararii.

Uniunea Europeana a aprobat, vineri, noi sanctiuni impotriva Rusiei, ca reactie la invazia militara impotriva Ucrainei, printre masuri figurand limitarea exporturilor tehnologice si restrictii contra unor banci. "Ca reactie la continuarea razboiului de agresiune al Rusiei impotriva Ucrainei si in contextul gravitatii escaladarii atacurilor impotriva civililor si a infrastructurii civile, Consiliul a adoptat astazi al noualea pachet de noi masuri menite sa intensifice presiunile asupra Rusiei si asupra Guvernului rus", a anuntat Consiliul Uniunii Europene.

Uniunea Europeana a decis controlul exporturilor si restrictionarea achizitiilor de bunuri si tehnologie cu uz dublu, introducand pe lista sanctiunilor 168 de entitati din industria militara din Rusia. Uniunea Europeana a sanctionat si trei banci din Rusia prin restrictionarea sau blocarea tranzactiilor. De asemenea, au fost initiate procedurile de retragere a licentelor de emisie in cazul a patru posturi de televiziune.

Uniunea Europeana, Statele Unite si Grupul G7 au impus sanctiuni masive impotriva Rusiei din cauza invaziei in Ucraina, denumita de Moscova "operatiune militara speciala".

Sursa : www.mediafax.ro