07 ian 2019 - Judecători

Ministrul Justitiei, despre inregistrarea de la DNA Oradea in care se vorbeste de "linistirea" judecatorilor: Probabil se vor lua masuri

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, referitor la înregistrarea de la DNA Oradea, că probabil vor fi luate măsuri, precizând că partea rea a apariţiei unor astfel de înregistrări este că "actul de justiţie se abordează în acest fel, în mod absolut contrar legii".

"Probabil se vor lua (masuri - n.r.). Ministrul Justitiei nu aplica sanctiuni. Faptul ca apar astfel de inregistrari are o parte rea si una buna, partea rea e ca se poarta astfel de dialoguri , ca actul de justitie se abordeaza in acest fel, in mod absolut contrar legii, iar partea buna, aceea ca aflam modul de gandire, modul de abordare din partea unor procurori. Afland adevarul, stim ca si stim ce trebuie sa facem pentru a pune lucrurile pe fagasul normal, de protectie a cetateanului, a fiecaruia dintre noi", a declarat Tudorel Toader, la sediul CSM.

Conducerea DNA a anuntat, sambata, ca se delimiteaza de orice act al personalului care incalca normele legale sau codul deontologic al magistratilor si a precizat ca a solicitat note explicative DNA Oradea in urma publicarii unei inregistrari in care se vorbeste de "linistirea" judecatorilor. Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a deschis si un dosar penal avand ca obiect continutul inregistrarii din interiorul DNA Oradea, in urma denuntului unui ONG, procurorii dispunand inceperea urmaririi penale in rem in aceasta cauza.

Sursa : www.mediafax.ro