13 mar 2019 - Judecători

Mesaj pentru Danilet: "Sunteti persoana cea mai putin in masura sa vorbeasca in numele judecatorilor"

Judecatoarea Lacramioara Axinte (foto) – presedinta Sectiei a II-a Civile, de Contencios Administrativ si Fiscal de la Tribunalul Botosani – sterge pe jos cu judecatorul Cristi-Vasilica Danilet de la Tribunalul Cluj.

Intr-un comentariu intitulat „Nu ne mai dati lectii!”, Axinte subliniaza ca Danilet nu are nicio legitimitate sa mearga la Bruxelles impreuna cu 29 de judecatori si procurori, ca sa i se planga prim-vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre OUG nr. 7/2019, care modifica legile justitiei, Mai precis, subliniaza Lacramioara Axinte, Vasilica Danilet nu a primit niciun mandat in acest sens.

In plus, Danilet are grave probleme de credibilitate, adauga judecatoarea Axinte, in conditiile in care

pe vremea cand era membru CSM, Vasilica Danilet a provocat revolta a sute de judecatori de la judecatorii, care i-au obtinut revocarea din Consiliul Superior al Magistraturii (revocare infirmata insa de catre judecatorul Vasile Bicu de la Curtea de Apel Bucuresti).

Articolul publicat pe blogul judecatoarei Lacramioara Axinte:

„Asadar, domnule judecator Danilet, daca voiati sa mergeti la Bruxelles in calitate de persoana fizica, turist sau prieten al unor europarlamentari, de ce a trebuit sa spuneti presei, pe cand va aflati, in calitate de judecator, la protestul din fata Tribunalului Cluj, ca „Am format o delegatie de 30 de judecatori si procurori care va pleca la Bruxelles, pe data de 4 aprilie, vom fi in fata Comisiei Europene pentru a protesta si acolo si pentru a intra la domnul Timmermans si la comisarul pe Justitie. Cred ca este cazul sa vorbim noi insine cu Bruxelles-ul, am vazut ca ministrul Justitiei vorbeste prin scrisori, noi ne vom duce personal acolo”?

Cine v-a mandatat sa „formati delegatia” si cine a mandatat „delegatia” sa mearga la Bruxelles sa vorbiti cu domnul Timmermans si comisarul pe Justitie? Sunteti cumva Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, iar „delegatia de 30” este Plenul Consiliului?

Sunteti persoana cea mai putin in masura sa vorbeasca in numele judecatorilor din Romania!

Ati fost revocat din functia de membru al CSM prin votul judecatorilor care initial v-au ales si v-ati prins cu dintii de scaun, invocand o exceptie de neconstitutionalitate a unui text de lege al carui initiator ati fost, pe vremea cand indeplineati functia de consilier personal al ministrului Monica Macovei.

Mesajele dvs. de justificare sunt insultatoare de-a dreptul!

Nu ne mai dati lectii de buna purtare!”

Sursa : www.juri.ro