22 apr 2019 - Judecători

Laura Vicol, revoltata de un judecator din dosarul Rarinca

Avocata Laura Vicol (foto) a dezvaluit duminica, 21 aprilie 2019, o hotarare controversata luata de catre un judecator din dosarul Marianei Rarinca, pensionara condamnata pentru ca ar fi santajat-o pe fosta sefa ICCJ Livia Stanciu.

Vicol a publicat duminica pe Facebook o adresa din care reiese ca un judecator al Curtii de Apel Bucuresti a aprobat – la solicitarea DIICOT – prelungirea cu 30 de zile a arestului preventiv fata de un inculpat. Problema este (asa cum puteti vedea inclusiv in documentul atasat la finalul articolului) ca aparent magistratul a luat aceasta hotarare inainte ca avocata sa se prezinte in sala de judecata si sa pledeze pentru propriul client.

Chiar daca Laura Vicol nu mentioneaza numele judecatorului, Lumea Juridica a aflat ca este vorba despre

Bogdan Florin Voinescu, cel care pe 22 octombrie 2015, alaturi de Luminita Cristiu-Ninu, a respins contestatia in anulare formulata de Mariana Rarinca fata de condamnarea primita de la judecatorii CAB George Dorel Matei si Anamaria Tranca.

Postarea de pe Facebook a Laurei Vicol:

„Un nou caz revoltator in justitie, abuz ca la carte, vizibil de pe Luna: vineri la ora 10.00 primesc mesaj scris de dna grefier prin care ma anunta sec de termen pentru prelungirea mandatului de arest preventiv fixat pentru ora 12.30. Anunt ca sunt in perfuzii la spital si solicit sa-mi fixeze ora 14.30. Cu scrisoarea medicala in dinti ma prezint la termen, pledez 35 minute, plec din sala spunandu-i clientului sa declare contestatie avand in vedere completul de judecata.

Surpriza, prelungirea era deja admisa si trimisa pe fax-ul Arestului Central de la ora 12.44, cand nici macar nu ne judecaseram!

Cinismul, mizeria si mai ales abuzul nu vor fi stopate niciodata!

Dragi tovarasi conducatori, fapte nu vorbe!

Cu acordul clientului postez si proba, ca doar asa atac eu, dovedit!

Share sa vada toata lumea!”

Minuta Curtii de Apel Bucuresti din dosarul nr. 2324/2/2019 (nr. vechi: 1134/2019):

„Admite propunerea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala – Sectia de Combatere a Traficului de Droguri privind prelungirea masurii arestarii preventive luate fata de inculpatul Ciobanu Vasile.

In baza art. 236 C. proc. Pen., dispune prelungirea masurii arestarii preventive luate fata de inculpatul Ciobanu Vasile (...) (arestat preventiv in baza MAP nr. 300/UP/28.11.2018 emis de Tribunalul Bucuresti – Sectia I Penala in dosarul nr. 4129/3/2018) pe o durata de 30 de zile, de la 28.04.2019 pana la 27.05.2019, inclusiv.

Respinge ca nefondata cererea inculpatului de inlocuire a masurii arestarii preventive.

In baza art. 275 al. 3 C.p.p., cheltuielile judiciare raman in sarcina statului.

Cu drept de contestatie in 48 de ore de la comunicare.

Pronuntata in camera de consiliu azi, 19.04.2019”.

Adresa instantei catre inculpat, unde se vede inclusiv ora emiterii

Sursa : www.juri.ro