03 nov 2019 - Judecători

Judecatorul ICCJ care a facut opinie separata pentru achitarea lui Liviu Dragnea, in locul Ioanei Bogdan

Judecatoarea ICCJ Ioana Bogdan, detasata la Institutul National al Magistraturii incepand cu data de 1 noiembrie 2019, a fost inlocuita in completele de judecata.

In luna iunie, judecatoarea Ioana Bogdan a surclasat-o pe procuroarea DIICOT Cornea Nicoleta Gianina, cele doua concurand pentru ocuparea unui post. Aceasta s-a inscris la concursul organizat de Institutul National al Magistraturii privind recrutarea unui formator cu norma intreaga la disciplina „Drept penal si drept procesual penal”. Revenind: in 1 noiembrie 2019, in urma

tragerii la sorti care a avut loc la la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Sala Sectii Unite, judecatorul Stefan Pistol (foto), din cadrul Sectiei Penale, cel care a facut opinie separata pentru achitarea fostului lider PSD Liviu Dragnea la fond in dosarul DGASPC Teleorman, a fost desemnat membru titular pentru Completul de 5 judecatori – Penal 3 – 2018, iar judecatorul Rus Andrei Claudiu, din cadrul Sectiei Penale, a fost desemnat membru titular pentru Completul de 5 judecatori – Penal 3 – 2019. Andrei Rus este sotul Alexandrei Rus, cea care a facut opinie separata la hotararea definitiva in aceeasi cauza DGASPC Teleorman, dar nu in sensul achitarii, ci pentru rejudecarea dosarului de catre un complet specializat in materie de coruptie.

Sursa : www.juri.ro