12 iul 2018 - Judecători

Judecatorul Cristi Danilet a sesizat CSM si Inspectia Judiciara dupa declaratiile lui LIVIU Dragnea privind influentarea unui judecator suprem

Judecătorul Cristi Danileţ anunţă, joi, că a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi Inspecţia Judiciară după declaraţiile preşedintelui PSD Liviu Dragnea referitoare la influenţarea unui judecător suprem.

"Azi am sesizat CSM si Inspectia Judiciara cu privire la cele semnalate de Liviu Dragnea in legatura cu influentarea unui judecator suprem", a scris Cristi Danilet, pe Facebook.

In sesizare, magistratul transmite ca sunt doua aspecte ce trebuie lamurite de urgenta.

"Primul aspect, grav: intalnirea dintre Presedintele Camerei Deputatilor cu un ofiter activ al serviciilor de informatii pentru a discuta de un caz privind mai multe persoane fizice aflat pe rolul instantei supreme. Aici ar trebui sa intervina CSM pentru a atrage atentia asupra institutiilor statului in legatura cu implicarea voluntara a unor ofiteri in discutii si analize despre justitie.Al doilea aspect, mult mai grav: declaratia cum ca unul dintre judecatorii cauzei ar fi fost influentat in solutia sa. In aceste conditii, Inspectia Judiciara trebuie sa se sesizeze: sa il audieze ca martor pe Liviu Dragnea pentru a indica numele ofiterului de informatii, acesta din urma sa fie audiat ca martor pentru a indica numele celui care a facut influenta si asupra cui, iar judecatorul in cauza si restul membrilor din complet sa fie audiati. Daca totul a fost o minciuna, trebuie ca CSM sa iasa public sa arate acest lucru, iar independenta completului de judecata si reputatia profesionala a fiecarui membru al completului sa fie aparate", se arata in sesizarea transmisa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) si Inspectiei Judiciare (IJ).

 

Sursa : www.mediafax.ro