13 aug 2019 - Judecători

Judecătorul Bogdan Ion-Tudoran, vizat într-un dosar al Secţiei de anchetare a magistraţilor

Judecătorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran este cercetat într-un dosar aflat pe rolul Secţiei de anchetare a magistraţilor. Potrivit unor surse judiciare, ancheta vizează modul şi împrejurările în care acesta a trecut pe numele fiului său, Tudor, o proprietate imobiliară în valoare de 100.000 de euro.

Surse judiciare au precizat că procurorii Secţiei de anchetare a magistraţilor instrumentează un dosar în care este cercetat judecătorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran.

Ancheta procurorilor este îndreptată asupra modului în care magistratul a trecut pe numele fiului său, Tudor, o proprietate imobiliară.

Bunul imobiliar ar valora 100.000 de euro şi este amplasat în Sinaia. Anchetatorii verifică dacă bunul a fost trecut pe numele fiului magistratului pentru a acoperi această investiţie.

În data de 2 iulie, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Preşedintele României propunerea privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a lui Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran (începând cu data de 15 octombrie 2019).