12 sep 2019 - Judecători

Judecatori-activisti, sanctionati pentru aceeasi abatere disciplinara

Doi judecatori-activisti au fost sanctionati miercuri, 11 septembrie 2019, pentru aceeasi abatere disciplinara.

Cei doi au semnat in octombrie 2017 un memoriu initiat de Forumul Judecatorilor din Romania impotriva modificarilor aduse de Parlament legilor justitiei.

Miercuri, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din Consiliul Superior al Magistraturii i-a sanctionat pe cei doi pentru

abaterea disciplinara de la art. 99 lit. r teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor: „neredactarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege”.

Este vorba despre Iulian Pacurar (de la Tribunalul Specializat Cluj) si Marius Daniel David (de la Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti).

Daca Iulian Pacurar a fost pedepsit cu taierea a 15% din salariu timp de 3 luni, Marius David a fost suspendat din functie pentru 2 luni.

Minutele CSM:

- „Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Pacurar Iulian – judecator in cadrul Tribunalului Specializat Cluj.

In baza art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica domnului Pacurar Iulian – judecator in cadrul Tribunalului Specializat Cluj – sanctiunea disciplinara constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 15% pe o perioada de 3 luni' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. (r) teza I din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie”;

- „Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului David Daniel Marius – judecator in cadrul Judecatoriei Sectorului 2 Bucuresti.

In baza art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica domnului David Daniel Marius – judecator in cadrul Judecatoriei Sectorului 2 Bucuresti – sanctiunea disciplinara constand in 'suspendarea din functia de judecator pentru o perioada de 2 luni' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. (r) teza I din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

Sursa : www.juri.ro