12 iun 2018 - Judecători

Judecator, despre decizia lui Iohannis privind aplicarea deciziei CCR de revocare a sefei DNA: Democratia a murit!

Judecătorul Mădălina Elena Dârdeci, de la Tribunalul Bucureşti, susţine că, deoarece şeful statului nu a revocat-o încă din funcţie pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, „democraţia a murit şi putem pune lacătul pe instituţii şi să plecăm acasă”.

"Deciziile Curtii Constitutionale se publica in Monitorul Oficial al Romaniei. De la data publicarii, deciziile sunt general obligatorii si au putere numai pentru viitor. Scrie in Constitutie! Incepand de azi, putem pune lacatul pe institutii si sa plecam acasa! Shhhh... Liniste! Democratia a murit!", a scris pe Facebook Madalina Elena Dardeci, presedintele Sectiei a VI-a Civila, de la Tribunalul Bucuresti.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, solicitat sa comenteze daca Curtea Constitutionala este politizata, ca nu ar putea sa spuna niciodata asa ceva, precizand insa ca a constatat, de data aceasta, o "coincidenta care ridica foarte multe intrebari".

"Nu, nu as face asa ceva (sa acuze Curtea Constitutionala de implicare in politica-n.r.) cum nici nu este cazul. Constat o coincidenta care de data aceasta ridica foarte multe intrebari, cele pe care tocmai le-am enuntat. Eu cred ca aceste chestiuni trebuie lamurite in primul rand de politicieni, fiindca Curtea Constitutionala acum a dat o decizie si a ridicat multe intrebari, dar demersul de amputare a puterilor Presedintelui este un demers clar al PSD si nu a inceput de acum o luna, a inceput mai demult. Deci PSD, vazand de atatia ani ca nu reuseste sa dea Presedintele tarii si dorind sa controleze intreg spatiul politic, s-a gandit ca este o solutie sa taie din atributiile si din puterile Presedintelui si eu le spun clar: nu este o solutie", a declarat Klaus Iohannis.

CCR a publicat motivarea, de 133 de pagini, in cazul conflictului presedinte- ministrul Justitiei, generat ca urmare a refuzului presedintelui Iohannis de a o revoca pe Laura Codruta Kovesi din functia de procuror sef al DNA.

Sursa : www.mediafax.ro