13 iun 2018 - Judecători

Judecator: Daca incepe sa imi fie frica pentru viata mea, pot sa spun ca inchidem si plecam din tara

Judecătorul Mădălina Elena Dârdeci, de la Tribunalul Bucureşti, susţine că a fost jignită şi chiar ameninţată în urma afirmaţiilor sale potrivit cărora democraţia a murit pentru că preşedintele Klaus Iohannis nu respectă decizia CCR privind revocarea şefei DNA.

,,A fost o surpriza si pentru mine. Nu m-am asteptat, in conditiile in care atunci cand am avut ceva de spus, nu am avut problema de a posta pe pagina de Facebook, care este pagina publica, nu am avut o problema in a acorda interviuri sau a raspunde intrebarilor. De la mesajul de ieri, in legatura cu moartea democratiei, recunosc ca am fost surprinsa de virulenta mesajelor, de ura, de jignirile pe care le-am primit, in conditiile in care niciuna din persoanele care mi le-au adresat nu cred ca m-au vazut vreodata in viata lor. Or, daca intr-un stat dupa aproape 30 de ani de la Revolutie a-ti exprima opinia liber este o problema, stau si ma intreb retoric pentru ce au murit copiii aceia in 1989? (...) Daca incepe sa-mi fie frica pentru viata mea, pentru viata copilului meu, ca toate postarile mele sau parte din postarile care nu convin unora sau altora vor atrage astfel de atitudini, atunci pot sa spun ca inchidem si plecam din tara asta", a spus magistratul, la Antena3.

In postarea sa de marti de pe pagina personala de Facebook, care ar fi generat reactiile negative, judecatorul Madalina Elena Dardeci a spus ca, deoarece seful statului nu a revocat-o inca din functie pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, ,,democratia a murit si putem pune lacatul pe institutii si sa plecam acasa".

"Deciziile Curtii Constitutionale se publica in Monitorul Oficial al Romaniei. De la data publicarii, deciziile sunt general obligatorii si au putere numai pentru viitor. Scrie in Constitutie! Incepand de azi, putem pune lacatul pe institutii si sa plecam acasa! Shhhh... Liniste! Democratia a murit!", a scris pe Facebook Madalina Elena Dardeci, presedintele Sectiei a VI-a Civila, de la Tribunalul Bucuresti.

Sursa : www.mediafax.ro