20 dec 2019 - Judecători

Judecatoarea Lupea le bate obrazul activistilor pe tema pensiilor: „Iesiti in strada ca asa e cool?”

Judecatoarea Adina Lupea (foto), de la Curtea de Apel Cluj, le bate obrazul magistratilor-activisti pe tema pensiilor de serviciu.

Mai precis, Adina Lupea remarca faptul ca desi judecatorii si procurorii din categoria de mai sus au iesit sa protesteze impotriva modificarilor la legile justitiei si la coduri, de data aceasta vocea lor nu se mai face auzita, chiar daca in joc sta situatia materiala a intregii magistraturi.

Postarea judecatoarei de la CA Cluj de pe Facebook:

„Azi am cateva intrebari:

1. Cei care ati semnat zeci de liste si ati protestat public pe scari, in instante si chiar in afara granitelor tarii, impotriva pensionarii anticipate si impotriva SIIJ, ce parere aveti despre ce ni se pregateste?

a) exista proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale noastre si ale personalului auxiliar. Nu va intereseaza?

b) exista proiect pe asumarea raspunderii Guvernului pentru plafonarea sporului de conditii vatamatoare de la 15% din brut la 500 de lei, pentru toate categoriile profesionale, ca sa fim egali, ceea ce va duce la o diminuare semnificativa a indemnizatiilor pe care le luam?

c) exista proiect pentru cresterea varstei de pensionare la 60 de ani? Va convine?

d) exista un lider al partidului de guvernamant care propune sa terminam odata cu circul si prin OUG sa ni se abroge pensiile de serviciu. Va place?

2. Cand ati crezut ca protestati pentru bunastarea noastra/voastra v-ati gandit si la astfel de alternative?

3. Cum vi se pare ca cei care in opinia unora au gazat in 10 august 2018 oameni nevinovati vor avea pensii de serviciu, la fel ca serviciile secrete si ISU iar magistratii nu?

4. Iesiti in strada si pentru apararea statutului si independentei noastre sau iesiti in strada ca asa e cool?

FJR si toti care v-au reprezentant in colectarea de semnaturi v-au indemnat sa faceti acum ceva pentru esafodajul drepturilor noastre care acum se darama?

La pariu ca nu”.

Sursa : www.juri.ro