13 oct 2019 - Judecători

Judecatoarea ICCJ Ioana Bogdan asteapta raspunsul CSM

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii va lua in discutie in sedinta din 15 octombrie 2019 solicitarea de detasare la Institutul National al Magistraturii a unei judecatoare de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In iunie, judecatoarea a surclasat-o pe procuroarea DIICOT Cornea Nicoleta Gianina, cele doua concurand pentru ocuparea unui post. Aceasta s-a inscris la concursul organizat de Institutul National al Magistraturii privind recrutarea unui formator cu norma intreaga la disciplina „Drept penal si drept procesual penal”. Este vorba despre judecatoarea ICCJ

Ioana Bogdan (foto). INM arata la acea vreme ca “Dupa sustinerea probei interviului, comisia de selectie a acordat note de la 1 la 10 pentru fiecare dintre criteriile indicate mai sus, constatand ca doamna judecator Ioana Bogdan si doamna procuror Gianina Nicoleta Cornea au depasit nota minima 8 (reprezentand media artimetica a notelor acordate pentru fiecare criteriu), calificandu-se pentru urmatoarea etapa, respectiv sustinerea unei secvente demonstrative de seminar. In cea de a treia etapa a procedurii de recrutare, candidatele au sustinut la data de 3 iunie 2019, respectiv 4 iunie 2019-in prezenta comisiei de selectie –o secventa demonstrativa de seminar in fata unui grup de auditori de justitie de anul I, criteriile de evaluare fiind urmatoarele:a) calitatea informatiilor transmise in cadrul secventei; b) adecvarea continutului si metodelor la nevoile de formare ale participantilor din cadrul secventei de seminar;c) atitudinea fata de participantii din cadrul secventei.La sfarsitul secventei demonstrative, candidatele au fost invitate sa realizeze o auto-evaluare in fata comisiei de selectie. De asemenea, auditorii in fata carora au fost sustinute secventele demonstrative au completat scurte chestionare de evaluare. Chestionarele completate au fost inaintate comisiei de selectie, avand caracter consultativ. Dupa sustinerea secventelorde seminar, comisia de selectie a acordat o nota candidatelor (reprezentand media artimetica a notelor acordate pentru fiecare criteriu de mai sus). In continuare, in baza mediei artimetice dintre nota obtinuta la interviu si nota obtinuta la secventa de seminar, comisia de selectie a constatat ca ambele candidate au depasit punctajul minim 8 si a intocmit clasamentul, dupa cum urmeaza:1.Ioana Bogdan2.Gianina Nicoleta Cornea”. Revenind, in sedinta din 15 octombrie, CSM va lua in discutie “Solicitarea de detasare la Institutul National al Magistraturii a doamnei IOANA BOGDAN, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie”.

Sursa : www.juri.ro