15 apr 2019 - Judecători

Judecatoarea Gabriela Birsan, achitata de Curtea Suprema intr-un dosar de coruptie, s-a pensionat. Presedintele a semnat decretul

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de eliberare din funcţie a judecătoarei Gabriela-Victoria Bîrsan, anunţă Administraţia Prezidenţială. Anul trecut, judecătoarea a fost achitată de Curtea Supremă într-un dosar de corupţie iar plenul CSM a decis revenirea ei la Instanţa Supremă.

Judecatoarea Gabriela Victoria Birsan este pensionata, prin decretul presedintelui, incepand cu data de 15 aprilie 2019, anunta Administratia Prezidentiala. Pensionarea ei a fost aprobata in sedinta Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii din 10 aprilie.

Judecatorul Gabriela Birsan s-a intors in iunie anul trecut la Curtea Suprema, in urma deciziei Consiliului Superior al Magistraturii, dupa ce instanta a achitat-o definitiv in dosarul in care a fost acuzata de fapte de coruptie.

In luna mai a anului trecut, Curtea Suprema a decis achitarea fostei presedinte a Sectiei de contencios administrativ si fiscal a instantei supreme, judecatoarea Gabriela Barsan, si a altor trei magistrati de la instanta suprema, in dosarul privind fapte de coruptie deschis de procurorii DNA.

Instanta suprema a mentinut, astfel, sentinta data in prima instanta, de achitare a magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Gabriela Birsan, Iuliana Pusoiu, Corina Corbu si Anton Pandrea, care au fost acuzati de catre procurorii DNA de luare de mita, dare de mita, abuz in serviciu, marturia mincinoasa, spalare de bani, favorizarea faptuitorului sau cumparare de influenta.

Gabriela Birsan este sotia profesorului Corneliu Birsan, fost judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, intre anii 1998-2013.

Sursa : www.mediafax.ro